RU
Использование порошкообразных продуктов переработки растительного сырья в технологиях мучных изделий

Номер: 1 (373), 2020
Страницы: 6-10
Раздел: Научный обзор
Автор(ы): И.М. Жаркова, С.Я. Корячкина, В.П. Корячкин, В.Г. Густинович, Ю.К. Казимирова

Аннотация:
Систематизированы сведения об основных современных способах переработки овощного, фруктово-ягодного сырья с целью получения ингредиентов, улучшающих пищевой профиль продуктов питания, в том числе мучных. Приведен сравнительный анализ различных способов сушки растительного сырья. Показана эффективность введения в рацион порошкообразных продуктов переработки растительного сырья, полученных, в частности, дезинтеграционно-конвективным способом сушки.

Ключевые слова: овощное и фруктово-ягодное сырье, переработка, сушка, биологически активные вещества, мучные изделия

EN
Application of powder like products processing of plant raw materials in the technology of flour products

Number: 1 (373), 2020
Pages: 6-10
Section: Scientific Review
Authors(s): I.M. Zharkova, S.YA. Koryachkina, V.P. Koryachkin, V.G. Gustinovich, Yu.K. Kazimirova

Annotation:
Information on the main modern methods of processing vegetable, fruit and berry raw materials was systematized in order to obtain ingredients that improve the nutritional profile of food products, including flour products. A comparative analysis of various methods of drying plant materials is presented. The effectiveness of introducing into the diet powdery products of the processing of plant materials obtained, in particular, by the disintegration-convective drying method, is shown.

Keywords: vegetable and fruit-berry raw materials, processing, drying, biologically active substances, flour products

DOI: 10.26297/0579-3009.2020.1.1