RU
Совершенствование управления рыбообрабатывающим производством на основе построения карты потока создания ценности

Номер: 5-6 (371-372), 2019
Страницы: 115-116
Раздел: Экономика пищевой промышленности
Автор(ы): И.Н. Кулаженок

Аннотация:
Исследовано применение принципов бережливого производства на предприятии малого бизнеса по переработке рыбы ООО «ТПК Альтаир». Применение новой схемы управления производством позволило сократить время производственных операций на 7,7% – с 65 до 60 ч; время обработки на 28,3% – с 2 мин до 1 мин 26 с. Итоговый результат проекта бережливого производства: экономия денежных средств ООО «ТПК Альтаир» составила 29 500 р./мес. и 354 000 р./г.

Ключевые слова: карта потока создания ценности, бережливое производство, рыбная продукция, управление производством

EN
Improvement of management of fishing production based on the mapping of value streaming

Number: 5-6 (371-372), 2019
Pages: 115-116
Section: Economics of Food Industry
Authors(s): I.N. Kulazhenok

Annotation:
The application of lean manufacturing principles in a fish processing commercial and industrial company of Altair LLC was reviewed. The application of new schemes of production management has allowed to reduce time of manufacturing operations by 7,7% – from 65 to 60 h; the processing time by 28,3% – from 2 min to 1 min 26 s. The final result of the lean manufacturing project: the cash savings of commercial and industrial company of Altair LLC amounted to 29,500 rubles in month and 354,000 rubles in year.

Keywords: value stream mapping, lean manufacturing, fish products, production management

DOI: 10.26297/0579-3009.2019.5-6.29