RU
Разработка национального стандарта по контролю качества и идентификации жевательного табака
Номер: 4 (370), 2019Страницы: 103-104
Раздел: Методы исследования, качество и безопасность пищевой продукции
Автор(ы): Н.П. Самойленко, И.Г. Кандашкина, Е.В. Гнучих, Л.А. Мирных
Аннотация:
Рассмотрены идентификационные признаки некурительных табачных изделий – табака жевательного и снюса. Разработан метод определения фракционного состава табака жевательного. На основании научных исследований впервые разработан проект национального стандарта ГОСТ Р «Табак жевательный. Общие технические условия», который после утверждения и введения в действие будет использоваться для идентификации этого вида некурительной табачной продукции.
Ключевые слова: табак жевательный, табачное сырье, фракционный состав, национальный стандарт, контроль качества, идентификация
EN
Project development of the national standard on quality control and identification of the chewing tobacco
Number: 4 (370), 2019Pages: 103-104
Section: Methods of Investigation, Quality & Safety of Food Products
Authors(s): N.P. Samoylenko, I.G. Kandashkina, E.V. Gnuchikh, L.A. Mirnykh
Annotation:
The identification signs of smokeless tobacco products: of chewing tobacco and snus are considered. A method for determining the fractional composition of chewing tobacco has been developed. On the basis of scientific research for the first time developed a draft national standard GOST R “Chewing tobacco. General technical specifications”. After approval and entry into force, this standard will be used to identify types of smokeless tobacco products.
Keywords: chewing tobacco, tobacco raw materials, fractional composition, national standard, quality control, identification
DOI: 10.26297/0579-3009.2019.4.26