RU
Способы и средства анализа свойств рецептурных компонентов теста

Номер: 2-3 (350-351), 2016
Страницы: 97-102
Раздел: Методы исследования, качество и безопасность пищевой продукции
Автор(ы): Э.Э. Байрамов

Аннотация:
Проведена систематизация способов и средств анализа свойств рецептурных компонентов теста, что позволяет технологам хлебопекарного производства осуществить оперативный входной контроль поступающего сырья, иметь достоверную информацию о его качестве и допустимых нормах, выполнить при необходимости корректировку рецептуры теста, принимать быстрое решение о применении тех или иных способов и средств подготовки рецептурных компонентов к замесу и получить тесто, а значит, и хлеб с определенными заданными свойствами.

Ключевые слова: рецептурные компоненты теста, мука, дрожжи, соль, вода, сахар, жир, масло, замес теста

EN
Methods and means of analysis of the properties of dough components

Number: 2-3 (350-351), 2016
Pages: 97-102
Section: Methods of Investigation, Quality & Safety of Food Products
Authors(s): E.E. Bayramov

Annotation:
The systematization of methods and means for analyzing the properties of formulation components of the dough that allows technologists of bakeries to implement the operational input control of incoming raw materials, to have reliable information about its quality and acceptable standards, to perform, if necessary, adjustment of the formulation of dough, to take a quick decision on the use of certain methods and means of training of formulation components for kneading and get the dough hence the bread with specific, predetermined properties was carried out.

Keywords: formulation components of dough, flour, yeast, salt, water, sugar, fat, butter, dough kneading