RU
Разработка рецептур кисломолочных соусов функционального назначения с использованием топинамбура
Номер: 4 (334), 2013Страницы: 123-123
Раздел: Краткие сообщения
Автор(ы): М.М. Борисова, М.А. Кожухова, Л.А. Рыльская, Н.В. Гаврилина
Аннотация:
Представлены результаты разработки рецептур соусов на молочной основе с добавкой мякоти из клубней топинамбура. Установлено, что указанная добавка способствует интенсификации процесса сквашивания и повышению биологической ценности соусов.
Ключевые слова: топинамбур, кисломолочные соусы, продукты функционального назначения
EN
Development of compoundings sour-milk sauces of functional purpose with jerusalem artichoke use
Number: 4 (334), 2013Pages: 123-123
Section: Short Reports
Authors(s): M.M. Borisova, M.A. Kozhukhova, L.A. Rylskaya, N.V. Gavrilina
Annotation:
Results of development of compoundings of sauces on a dairy basis with a pulp additive from tubers Jerusalem artichoke are presented. It is established that the specified additive promotes an intensification of process of a fermentation and increase of biological value of sauces.
Keywords: Jerusalem artichoke, sour-milk sauces, products of functional purpose