RU
Влияние различных штаммов дрожжей на химический состав столовых сладких вин

Номер: 4 (334), 2013
Страницы: 69-70
Раздел: Технология
Автор(ы): И.Г. Яковенко, В.Т. Христюк, В.Е. Струкова

Аннотация:
Представлены результаты исследований изменения и накопления компонентов столовых сладких вин в процессе брожения и влияния на эти процессы различных штаммов дрожжей. Выявлены расы дрожжей, позволяющие регулировать показатели летучей кислотности и образование веществ, влияющих на окисление вина.

Ключевые слова: ледяные вина, химический состав вина, брожение, активные сухие дрожжи, летучие компоненты вин

EN
Influence of various strains of yeast on the chemical composition of table sweet wines

Number: 4 (334), 2013
Pages: 69-70
Section: Technology
Authors(s): I.G. Yakovenko, V.T. Khristyuk, V.E. Strukova

Annotation:
Results of researches of change and accumulation of components of table sweet wines in the course of fermentation and influence on these processes of various strains of yeast are presented. Races of the yeast, allowing to regulate the indicators of flying acidity and formation of the substances influencing oxidation of wine are revealed.

Keywords: ice wines, chemical composition of wine, fermentation, active dry yeast, flying components of wines