RU
Разработка рецептур функциональных напитков на основе тыквенного пюре
Номер: 4 (334), 2013Страницы: 67-68
Раздел: Технология
Автор(ы): М.В. Моисеева, М.К. Алтуньян, Е.А. Мандрик, Р.А. Дроздов
Аннотация:
Представлены результаты разработки рецептур функциональных напитков на основе тыквенного пюре с добавлением настоев лекарственных растений: липы, мелиссы, боярышника. Определен состав биологически активных веществ разработанных напитков, которые предназначены для восполнения недостатка в организме энергетических и регуляторных пищевых субстанций.
Ключевые слова: функциональные напитки, тыквенное пюре, настои лекарственных растений, химический состав напитков
EN
Development of compoundings of functional drinks on basis of pumpkin puree
Number: 4 (334), 2013Pages: 67-68
Section: Technology
Authors(s): M.V. Moiseeva, M.K. Altunyan, E.A. Mandrik, R.A. Drozdov
Annotation:
The results of development of compoundings of functional drinks on the basis of pumpkin puree with addition of infusions of herbs: lindens, melissa, hawthorn – are presented. The composition of biologically active substances of the developed drinks which are intended for completion of a shortcoming of an organism of power and regulatory food substances is defined.
Keywords: functional drinks, pumpkin puree, infusions of herbs, chemical composition of drinks