RU
Особенности процесса сушки клубней топинамбура перспективных сортов, районированных в Краснодарском крае
Номер: 4 (334), 2013Страницы: 8-9
Раздел: Сырье
Автор(ы): А.Г. Тетенева, Г.М. Зайко, В.Н. Мамин
Аннотация:
Исследованы клубни трех сортов топинамбура, районированных в Краснодарском крае, с точки зрения перспективности их использования для сушки с сохранением всех полезных свойств клубней и наименьшими энергетическими затратами. Установлено, что наиболее перспективным для хранения клубней способом сушки является топинамбур сорта Интерес.
Ключевые слова: клубни топинамбура, сушка корнеплодов, влагосодержание, скорость сушки
EN
Features of drying process of Jerusalem artichoke tubers of promising varieties of zone in the Krasnodar region
Number: 4 (334), 2013Pages: 8-9
Section: Food Raw Materials & Ingredients
Authors(s): A.G. Teteneva, G.M. Zayko, V.N. Mamin
Annotation:
Tubers of three varieties of the Jerusalem artichoke zoned in Krasnodar region from the point of view of availability of their use for drying with preservation of all useful properties of tubers and the smallest power expenses are investigated. It is established that the most perspective for storage of tubers by way of drying is the variety Jerusalem artichoke Interes.
Keywords: Jerusalem artichoke tubers, drying of root crops, moisture content, drying speed