RU
Разработка творожных продуктов на основе козьего молока с растительными наполнителями
Номер: 2-3 (332-333), 2013Страницы: 19-21
Раздел: К юбилею факультета технологии и товароведения Воронежского государственного аграрного университета
Автор(ы): М.Г. Сысоева, И.А. Глотова, С.В. Калашникова, Н.В. Борзунова
Аннотация:
Разработаны новые творожные продукты на основе козьего молока. Для снижения себестоимости и повышения органолептической оценки в рецептуре разработанных продуктов использованы гидротермически обработанная и гомогенизированная крупа пшено, а также пюре из ягод или овощей (слива, черника, морковь). Продукты имеют стандартные физико-химические показатели, обогащенный минеральный и сбалансированный аминокислотный состав.
Ключевые слова: козье молоко, творожные продукты, растительные компоненты, дегустационная оценка, аминокислотный состав, биологическая ценность
EN
Development of cottage cheese products on the basis of goat milk with vegetable fillers
Number: 2-3 (332-333), 2013Pages: 19-21
Section: To the Jubilee of the Faculty of Technology and Merchandising of Voronezh State Agrarian University
Authors(s): M.G. Sysoevа, I.A. Glotova, S.V. Kalashnikovа, N.V. Borzunovа
Annotation:
New cottage cheese products on the basis of goat milk are developed. For decrease in prime cost and increase of an organoleptic assessment in a compounding of the developed products are used hydrothermal the processed and homogenized grain millet, and also berries or vegetables purees (plum, bilberry, carrots). Products have the standard physical and chemical indicators, the enriched mineral and balanced amino acid composition.
Keywords: goat milk, cottage cheese products, vegetable components, tasting assessment, amino acid composition, biological value