RU
Использование порошка из плодов облепихи в производстве булочных изделий
Номер: 2-3 (332-333), 2013Страницы: 117-118
Раздел: Краткие сообщения
Автор(ы): А.С. Джабоева, Л.Г. Шаова, Р.М. Жилова, Л.Ж. Ширитова
Аннотация:
Исследована возможность расширения ассортимента булочных изделий функционального назначения за счет использования порошка из плодов облепихи с высоким содержанием антиоксидантов – аскорбиновой кислоты, токоферолов и Р-активных соединений.
Ключевые слова: функциональные продукты питания, булочные изделия, плоды облепихи, антиоксиданты
EN
Use of powder from sea-buckthorn fruits in manufacture of bakery products
Number: 2-3 (332-333), 2013Pages: 117-118
Section: Short Reports
Authors(s): A.S. Dzhaboeva, L.G. Shaova, R.M. Zhilova, L.Zh. Shiritova
Annotation:
Possibility of expansion of the range of bakeries of products of a functional purpose at the expense of powder use from sea-buckthorn fruits with the high maintenance of antioxidants – ascorbic acid, tocopherols and P-active connections is investigated.
Keywords: functional foods, bakery products, fruits of sea-buckthorn, antioxidants