RU
Этноэкологические и технологические подходы к созданию сетевой базы знаний о национальных мясных и рыбных блюдах этносов южной сибири
Номер: 2-3 (332-333), 2013Страницы: 107-109
Раздел: Методы исследования, качество и безопасность пищевой продукции
Автор(ы): С.Д. Мункуева
Аннотация:
Рассмотрены методологические вопросы создания сетевой базы знаний о национальных мясных и рыбных блюдах этносов Южной Сибири в целях использования ее для разработки современных технологий функциональных продуктов, ориентированных на конкретного потребителя – население регионов традиционно развитого животноводства и рыболовства.
Ключевые слова: этноэкология, этносы Южной Сибири, рецепты национальных блюд, база знаний, технологии продуктов функционального назначения
EN
Ethno-ecological and technological approaches to create of network knowledge base about the national dish of ethnic groups of southern siberia
Number: 2-3 (332-333), 2013Pages: 107-109
Section: Methods of Investigation, Quality & Safety of Food Products
Authors(s): S.D. Munkueva
Annotation:
The methodological issues of creation of a network knowledge base of the national dishes of ethnic groups of Southern Siberia examines in order to use it for the development of modern technologies of functional products targeted at specific consumer – the population of the regions traditionally of livestock and fisheries.
Keywords: ethno-ecology, ethnic groups of Southern Siberia, recipes national dishes, knowledge base, technology of functional product