RU
Влияние гидротермической обработки на технологические свойства и показатели качества чуфы
Номер: 2-3 (332-333), 2013Страницы: 74-76
Раздел: Технология
Автор(ы): Л.Н. Тележенко, Е.В. Золовская
Аннотация:
Предложена технология очистки и измельчения орехов чуфы. Представлены результаты исследований влияния гидротермической обработки (ГТО) орехов чуфы на жирнокислотный состав и дисперсность измельченной массы. Установлено, что показатели качества масла измельченной чуфы после ГТО изменяются несущественно.
Ключевые слова: чуфа, гидротермическая обработка, жирные кислоты, кислотное, перекисное и йодное числа, дисперсность
EN
Influence of hydrothermic treatment on technological properties and quality indices of chufa
Number: 2-3 (332-333), 2013Pages: 74-76
Section: Technology
Authors(s): L.N. Telezhenko, E.V. Zolovskaya
Annotation:
The technology of cleaning and crushing of nuts chufa is offered. Researches results of influence of hydrothermic treatment (HTT) of nuts chufa on fatty-acid structure and dispersion of the crushed mass are presented. It is established that indicators of the quality of the oil of crushed chufa change insignificantly after HTT.
Keywords: chufa, hydrothermic treatment, fatty acids, acid, peroxide and iodine value, dispersion