RU
Повышение активности глутаматдекарбоксилазы в растительном сырье в условиях гипоксии
Номер: 2-3 (332-333), 2013Страницы: 47-49
Раздел: Химия пищевых продуктов и материалов
Автор(ы): А.Т. Безусов, Е.В. Зубкова
Аннотация:
Предложен способ повышения активности глутаматдекарбоксилазы в плодах и овощах путем изменения условий хранения сырья перед извлечением сока. Разработанная методика будет способствовать увеличению содержания в соке ?-аминомасляной кислоты.
Ключевые слова: ?-аминомасляная кислота, глутаматдекарбоксилаза, глутаминовая кислота, аминокислоты, хранение плодов и овощей
EN
Increase of activity glutamatdecarboxylase in vegetable raw materials in hypoxia conditions
Number: 2-3 (332-333), 2013Pages: 47-49
Section: Chemistry of Food Products & Materials
Authors(s): A.T. Bezusov, E.V. Zubkova
Annotation:
The method of increasing the activity glutamatdecarboxylase in fruits and vegetables by changing the storage conditions of raw materials before removing the juice is proposed. The developed methodology will contribute to the increase of the content in the juice ?-aminobutyric acid.
Keywords: ?-aminobutyric acid, glutamatdecarboxylase, glutamic acid, amino acids, storage of fruits and vegetables