RU
Влияние длительности хранения на химический состав и антиоксидантные показатели свежих и замороженных овощей
Номер: 2-3 (332-333), 2013Страницы: 36-37
Раздел: Химия пищевых продуктов и материалов
Автор(ы): А.В. Борисова, Н.В. Макарова
Аннотация:
В результате исследования химического состава, физико-химических и антиоксидантных свойств замороженных томатов и перца в течение 9 мес хранения, моркови и тыквы в течение 6 мес хранения установлено, что к концу срока хранения наблюдается значительное снижение антиоксидантных показателей всех овощей. Томаты и перец в замороженном состоянии дольше сохраняют свои антиоксидантные свойства.
Ключевые слова: томаты, перец, морковь, тыква, антиоксидантные свойства, хранение овощей
EN
Impact of duration storage on chemical composition and antioxidant indicators of fresh and frozen vegetables
Number: 2-3 (332-333), 2013Pages: 36-37
Section: Chemistry of Food Products & Materials
Authors(s): A.V. Borisova, N.V. Makarova
Annotation:
As a result of the study of chemical composition, physical-chemical and antioxidant properties of frozen tomato and pepper in a period of 9 months, carrots and pumpkin within 6 months of storage, it was established that by the end of the storage period, there has been a significant decrease in antioxidant indicators of all vegetables. The tomato and pepper in a frozen state for longer retain their antioxidant properties.
Keywords: storage of vegetables, tomato, sweet pepper, carrot, pumpkin, antioxidant properties