RU
Оболочки зерна гороха – перспективное вторичное сырье для получения пищевых волокон
Номер: 5-6 (329-330), 2012Страницы: 113-113
Раздел: Краткие сообщения
Автор(ы): Н.В. Шелепина, Н.Э. Полынкова
Аннотация:
Проведено исследование зерна и оболочек зерна современных сортов гороха. Определены масса 1000 семян, толщина и содержание оболочек зерна гороха. Выделены сортообразцы с наибольшим содержанием оболочек в зерне, которые рекомендованы в качестве сырья для получения пищевых волокон.
Ключевые слова: зерно гороха, оболочки зерна гороха, вторичные продукты переработки, безотходные технологии
EN
Grain shells of peas – perspective by-products raw materials for receiving dietary fibers
Number: 5-6 (329-330), 2012Pages: 113-113
Section: Short Reports
Authors(s): N.V. Shelepina, N.E. Polynkova
Annotation:
The research of grain and of grain shells of modern grades peas is carried out. The weight of 1000 seeds, thickness and the content shells grain of peas are defined. The variety samples with the greatest content of shells in grain are selected which are recommended as raw materials for receiving dietary fibers.
Keywords: grain of peas, grain shells of peas, processing by-products, waste-free technologies