RU
Влияние режимов низкотемпературной термовлажностной обработки на цветовые и биохимические показатели полуфабрикатов из моркови и свеклы
Номер: 5-6 (329-330), 2012Страницы: 15-16
Раздел: Сырье
Автор(ы): Н.С. РОДИОНОВА, В.В. ХРИПУШИН, Е.С. ПОПОВ, Л.Д.К. ДЕ-СОУЗА
Аннотация:
Установлено, что применение низкотемпературного термовлажностного режима обработки полуфабрикатов из моркови и свеклы, предварительно упакованных в полимерную пленку, позволяет улучшить их цветовые характеристики, уменьшить технологические потери, а также повысить биохимические показатели и антиоксидантную активность по сравнению с образцами, обработанными традиционным способом.
Ключевые слова: термовлажностная обработка, низкотемпературная тепловая обработка, компьютерная цветометрия, биохимические показатели
EN
Influence of low-temperature hygrothermal conditions of processing on color and biochemical indicators of half-finished products from carrots and beet
Number: 5-6 (329-330), 2012Pages: 15-16
Section: Chemistry of Food Products & Materials
Authors(s): N.S. Rodionova, V.V. Khripushin, E.S. Popov, L.D.K. De Souza
Annotation:
It is established that application of a low-temperature hygrothermal mode of processing of semi-finished products from carrots and beet, previously packed into a polymeric film, allows to improve their color characteristics, to reduce technological losses, and also to raise biochemical indicators and antioxidant activity in comparison with the samples processed in the traditional way.
Keywords: hygrothermal processing, low-temperature thermal processing, computer colorimetry, biochemical indicators