RU
Методика создания ассоциации пробиотических бактерий
Номер: 5-6 (329-330), 2012Страницы: 93-95
Раздел: Методы исследования, качество и безопасность пищевой продукции
Автор(ы): Н.Р. Хамитова, Т.И. Тимофеенко, В.С. Якименко
Аннотация:
Представлена методика разработки комбинированного пробиотического препарата на основе штаммов молочнокислых микроорганизмов Lactobacilus acidophilus и Lactococcus lactis. Выявлены технологические и пробиотические свойства штаммов. Определены оптимальные режимы их совместного культивирования.
Ключевые слова: пробиотики, ассоциация микроорганизмов, пробиотические свойства, антибиотикоустойчивость
EN
Creation methods of pro-biotic bacteria association
Number: 5-6 (329-330), 2012Pages: 93-95
Section: Methods of Investigation, Quality & Safety of Food Products
Authors(s): N.R. Khamitova, T.I. Timofeenko, V.S. Yakimenko
Annotation:
The methods of development of the combined pro-biotic preparation on the basis of strains of lactic microorganisms of Lactobacilus acidophilus and Lactococcus lactis is presented. Technological and pro-biotic properties of strains are revealed. Optimum modes of their joint cultivation are defined.
Keywords: probiotics, association of microorganisms, pro-biotic properties, stability to antibiotics