RU
Возможности расширения ассортимента мясорастительных продуктов функциональной направленности для детей школьного возраста

Номер: 5-6 (329-330), 2012
Страницы: 68-69
Раздел: Технология
Автор(ы): Н.Ю. Герасимова, Т.В. Ковтун

Аннотация:
Проведен анализ химического состава различных видов нетрадиционного мясного сырья с целью его использования в производстве мясорастительных продуктов функциональной направленности. Разработаны рецептуры мясорастительных рубленых продуктов повышенной пищевой и биологической ценности, рекомендованных для питания детей школьного возраста.

Ключевые слова: функциональное питание, нетрадиционные виды мясного сырья, мясорастительные продукты, питание детей школьного возраста

EN
Expansion possibilities of meat-vegetable products range of functional orientation for school age children

Number: 5-6 (329-330), 2012
Pages: 68-69
Section: Technology
Authors(s): N.Yu. Gerasimova, T.V. Kovtun

Annotation:
The analysis of a chemical composition of different types of non-traditional meat raw materials for the purpose of its use in production of meat-vegetable products of a functional orientation is carried out. The formulations of meat-vegetable chopped products of the increased food and biological value recommended for a food of school age children are developed.

Keywords: functional food, non-traditional types of meat raw materials, meat-vegetable products, food of school age children