RU
Влияние продуктов переработки плодов облепихи на формирование свойств молочной основы мороженого

Номер: 5-6 (329-330), 2012
Страницы: 60-61
Раздел: Технология
Автор(ы): В.И. Бобченко, Л.А. Текутьева, Ж.П. Павлова, О.М. Сон, Ю.К. Боцко

Аннотация:
Исследовано влияние добавок продуктов переработки плодов облепихи на органолептические и физико-химические характеристики молочной основы мороженого. Установлена возможность использования протертых плодов облепихи при производстве мягкого мороженого с целью расширения его ассортимента и повышения биологической ценности.

Ключевые слова: молочная основа мороженого, плоды облепихи, каррагинан, органолептическая оценка продукта

EN
Influence of processing products of sea-buckthorn berries on formation of properties of the dairy basis of ice-cream

Number: 5-6 (329-330), 2012
Pages: 60-61
Section: Technology
Authors(s): V.I. Bobchenko, L.A. Tekuteva, Zh.P. Pavlova, O.M. Son, Yu.K. Botsko

Annotation:
Influence of processing products of sea-buckthorn berries additives on organoleptic and physical and chemical characteristics of a dairy basis of ice-cream is investigated. The use possibility of the wiped fruits of sea-buckthorn berries by production of soft ice-cream for the purpose of expansion of its range and increase of biological value is established.

Keywords: dairy basis of ice-cream, sea-buckthorn berries, carrageenan, product organoleptic assessment