RU
Использование муки из семян тыквы в приготовлении закваски для ржано-пшеничного хлеба
Номер: 5-6 (329-330), 2012Страницы: 33-34
Раздел: Технология
Автор(ы): И.М. Кучерявенко, Н.В. Ильчишина, О.Л. Вершинина
Аннотация:
Исследована возможность и целесообразность использования муки, полученной из семян тыквы сорта Голосемянная, при культивировании ржаных заквасок. Определено влияние различных дозировок муки из семян тыквы на изменение количественного и качественного состава заквасочной микрофлоры в процессе созревания закваски.
Ключевые слова: мука из семян тыквы, ржаная закваска, ржаная мука, микрофлора ржаной закваски.
EN
Flour use from pumpkin seeds in ferment preparation for rye-wheat bread
Number: 5-6 (329-330), 2012Pages: 33-34
Section: Technology
Authors(s): I.M. Kucheryavenko, N.V. Ilchishina, O.L. Vershinina
Annotation:
Possibility and expediency of use of the flour received from pumpkin seeds of a Golosemyannaya grade at cultivation of rye ferments is investigated. Influence of various dosages of a flour from pumpkin seeds on change of quantitative and qualitative structure of ferment microflora in the ferment maturing process is defined.
Keywords: flour from pumpkin seeds, rye ferment, rye flour, rye ferment microflora