RU
Разработка нового метода криосепарации пищевых продуктов

Номер: 4 (328), 2012
Страницы: 123-6
Раздел: Краткие сообщения
Автор(ы): И.Е. Сязин, Г.И. Касьянов

Аннотация:
Разработан метод криосепарации инертным газом и способ оценки его качества. Метод позволяет получить криосепарированный по массе пищевой полуфабрикат. Представлены результаты экспериментального исследования эффективности предложенного метода на примере криосепарации растительного сырья.

Ключевые слова: криоконсервирование, криосепарация, криоизмельчение, растительное сырье, диоксид углерода

EN
Development of new method of foodstuffs cryoseparation

Number: 4 (328), 2012
Pages: 123-6
Section: Short Reports
Authors(s): I.E. Syazin, G.I. Kasyanov

Annotation:
The cryoseparation method with help of an inert gas and the method of evaluation of its quality have been developed. The method allows to manufacture the cryoseparated food semi-finished products. The experimental investigation results of the proposed method efficiency on the example of vegetative raw materials have been represented.

Keywords: cryopreservation, cryoseparation, cryocrushing, vegetative raw materials, carbon dioxide