RU
Совершенствование технологии рыборастительных полуфабрикатов с использованием растительных ингредиентов с антиоксидантными свойствами
Номер: 4 (328), 2012Страницы: 85-87
Раздел: Технология
Автор(ы): О.Н. Зюзина, Г.И. Касьянов
Аннотация:
Разработана технология рыборастительных полуфабрикатов (РРП) высокой степени готовности с использованием СО2-экстрактов из растительного сырья с антиоксидантными свойствами. Определены химический состав СО2-экстрактов, дозировка основных компонентов рецептуры, органолептические и микробиологические показатели разработанных РРП в течение гарантированного срока хранения.
Ключевые слова: рыборастительные полуфабрикаты, СО2-экстракты, антиоксиданты, органолептические показатели, срок хранения.
EN
Technology improvement of fish and vegetables semi-finished products with use of vegetative components with antioxidant properties
Number: 4 (328), 2012Pages: 85-87
Section: Technology
Authors(s): O.N. Zyuzina, G.I. Kasyanov
Annotation:
The technology of fish and vegetables semi-finished products (FVP) of readiness high degree with use of CO2-extracts from vegetative raw materials with antioxidant properties is developed. Chemical composition CO2-extracts, dosage of the main components of compounding, organoleptic and microbiological indicators of developed FVP during the guaranteed period of storage are defined.
Keywords: fish and vegetables semi-finished products, CO2-extracts, antioxidants, organoleptic indicators, period of storage