RU
Влияние добавки порошка топинамбура на свойства вафельного листа
Номер: 4 (328), 2012Страницы: 62-63
Раздел: Технология
Автор(ы): Е.В. Филиппова, И.Б. Красина, Н.А. Тарасенко, Д.П. Навицкас
Аннотация:
Изучено влияние добавки порошка топинамбура на структурно-механические свойства вафельного теста и готовых вафельных листов при замене им части пшеничной муки. Установлено, что порошок топинамбура снижает вязкость теста и повышает хрупкость вафельных листов.
Ключевые слова: порошок топинамбура, вафельное тесто, вафельные листы
EN
Effect of jerusalem artichoke powder additives on properties of wafer sheets
Number: 4 (328), 2012Pages: 62-63
Section: Technology
Authors(s): E.V. Filippova, I.B. Krasina, N.A. Tarasenko, D.P. Navitskas
Annotation:
The effect of Jerusalem artichoke powder additives on the structural and mechanical properties of the test wafer and ready wafer sheets at replacement of wheat flour part is studied. Found that Jerusalem artichoke powder reduces the viscosity of the test and increases the fragility of the wafer sheets.
Keywords: Jerusalem artichoke powder, waffle batter, wafer sheets