RU
Влияние технологических параметров подготовки зерна ржи на его реологические свойства

Номер: 4 (328), 2012
Страницы: 49-51
Раздел: Технология
Автор(ы): Е.И. Пономарева, Л.В. Логунова

Аннотация:
Исследовано влияние продолжительности набухания целого зерна ржи в среде с молочнокислыми бактериями и кислотности среды на изменение прочности зерна. Определены оптимальные режимы подготовки целого зерна ржи для использования его в хлебобулочных изделиях повышенной пищевой ценности.

Ключевые слова: целое зерно ржи, прочность зерна, кислотность среды, набухание зерна, молочнокислые бактерии

EN
Influence of preparation technological parameters of rye grain on its rheological properties

Number: 4 (328), 2012
Pages: 49-51
Section: Technology
Authors(s): E.I. Ponomaryova, L.V. Logunova

Annotation:
Influence of expansion duration of the whole rye grain in the environment with lactic bacteria and acidities of the environment on change of grain strength is investigated. Optimum modes of whole rye grain preparation for its use in bakery products of the increased food value are defined.

Keywords: whole rye grain, grain strength, acidity of environment, grain expansion, lactic bacteria