RU
Использование методов термического анализа для исследования тритикалевой муки

Номер: 4 (328), 2012
Страницы: 5-7
Раздел: К 100-летию Воронежского государственного аграрного университета имени императора Петра I
Автор(ы): Т.Н. Тертычная, О.В. Перегончая, В.И. Манжесов, И.В. Мажулина

Аннотация:
Дифференциально-термическим и термогравиметрическим методами анализа осуществлена оценка состояния воды в тритикалевой муке, изучено наличие в ней воды различной степени связанности. Обозначены пять ступеней дегидратации тритикалевой муки в условиях постоянной скорости увеличения температуры. Установлены температурные зоны, которые соответствуют удалению влаги с различной формой и энергией связи.

Ключевые слова: тритикалевая мука, термолиз, ступени дегидратации

EN
Use of thermal analysis methods for research of triticale flour

Number: 4 (328), 2012
Pages: 5-7
Section: To the 100-th Anniversary of Voronezh State Agricultural University of Emperor Peter I
Authors(s): T.N. Tertychnaya, O.V. Peregonchaya, V.I. Manzhesov, I.V. Mazhulina

Annotation:
Differential and thermal and thermogravimetric methods of the analysis carried out an assessment of a condition of water in a triticale flour, availability of water of various degree of coherence in it is studied. Five steps of dehydration of a triticale flour in the conditions of constant speed of increase in temperature are designated. Temperature zones which correspond to moisture removal with a various form and energy of communication are established.

Keywords: triticale flour, thermolysis, dehydration steps