RU
Исследование тендеризации мышечной ткани белого толстолобика
Номер: 2-3 (326-327), 2012Страницы: 122-122
Раздел: Краткие сообщения
Автор(ы): С.В. Белоусова
Аннотация:
Исследовано изменение показателей предельного напряжения сдвига (ПНС) и эластичности мышечной ткани белого толстолобика в четырех образцах пресервов при хранении в течение 2 мес. Установлена корреляция динамики показателя ПНС мышечной ткани рыбы при хранении с органолептической оценкой качества образцов.
Ключевые слова: тендеризация мышечной ткани, созревание соленой рыбы, предельное напряжение сдвига, эластичность, органолептическая оценка
EN
Tenderization’s research of muscular tissue of the white silver carp
Number: 2-3 (326-327), 2012Pages: 122-122
Section: Short Reports
Authors(s): S.V. Belousova
Annotation:
Indicators change of limiting tension of shift (LTS) and elasticity of muscular tissue of white silver carp in four samples of preserved food is investigated at storage within 2 months. Dynamics correlation of LTS indicator of muscular tissue of fish at storage with an organoleptic assessment of samples quality is established.
Keywords: tenderization of muscular tissue, maturing of salty fish, limiting tension of shift, elasticity, organoleptic assessment