RU
Стабилизация молочно-растительных сливок
Номер: 2-3 (326-327), 2012Страницы: 118-118
Раздел: Краткие сообщения
Автор(ы): М.М. Борисова, Л.А. Рыльская, Т.В. Бархатова
Аннотация:
Исследована стойкость молочно-растительных сливок 10–50%-й жирности. Выявлены зоны неустойчивых эмульсий, для которых подобраны дозы стабилизатора консистенции. Установлено, что в качестве стабилизатора целесообразно применение соевого белкового концентрата.
Ключевые слова: эмульсия, молочно-растительные сливки, консистенция, стабилизатор, соевый белковый концентрат
EN
Stabilization of dairy-and-vegetable cream
Number: 2-3 (326-327), 2012Pages: 118-118
Section: Short Reports
Authors(s): M.M. Borisova, L.A. Rylskaya, T.V. Barkhatova
Annotation:
Stability of dairy-and-vegetable cream with 10–50% fat content was studied. There were determined some zones of unstable emulsions, which were improved by means of selection of the consistency stabilizer doses. It is established that as the stabilizer expediently application of a soya protein concentrate.
Keywords: emulsion, dairy-and-vegetable cream, consistence, stabilizer, soya protein concentrate