RU
Структурно-механические и энергетические характеристики мясорастительных паштетов

Номер: 2-3 (326-327), 2012
Страницы: 101-103
Раздел: Методы исследования, качество и безопасность пищевой продукции
Автор(ы): Л.Е. Мартемьянова, Л.В. Антипова

Аннотация:
Разработана методика расчета энергии активации, исследованы предельное напряжение сдвига и энергия активации мясорастительного паштета на приборе структурометр СТ-1, рассчитаны значения данного показателя при исследовании паштетной массы на основе свиной печени. Полученные результаты могут быть использованы при оценке структуры и хранимоспособности паштетов.

Ключевые слова: паштет, инструментальный метод исследования, структурно-механические свойства, предельное напряжение сдвига, энергия активации

EN
Structurally-mechanical and power characteristics of meat vegetative pastes

Number: 2-3 (326-327), 2012
Pages: 101-103
Section: Methods of Investigation, Quality & Safety of Food Products
Authors(s): L.E. Martemyanova, L.V. Antipova

Annotation:
The design procedure of energy of activation is developed, limiting pressure of shift and energy of activation the meat vegetative paste on device ”Strukturometr ST-1” are investigated, values of the given indicator are calculated at paste mass research on the basis of a pork liver. The received results can be used at an assessment of structure and storage capacity pastes.

Keywords: paste, tool method of research, structurally-mechanical properties, limiting pressure of shift, activation energy