RU
Функциональные напитки с использованием настоев лекарственных растений
Номер: 2-3 (326-327), 2012Страницы: 92-94
Раздел: Технология
Автор(ы): М.В. Моисеева, М.К. Алтуньян, Н.П. Фирсткова
Аннотация:
Разработаны рецептуры функциональных напитков на основе кабачкового пюре и настоев лекарственных растений: липы, мяты, плодов боярышника и шиповника. Показаны возможности использования настоев лекарственных растений в формировании заданных потребительских характеристик функциональных напитков.
Ключевые слова: функциональные напитки, настои лекарственных растений, кабачковое пюре, химический состав напитков
EN
Functional drinks with use of medicinal herbs infusions
Number: 2-3 (326-327), 2012Pages: 92-94
Section: Technology
Authors(s): M.V. Moiseeva, M.K. Altunyan, N.P. Firstkova
Annotation:
The formulation of functional drinks on the basis of vegetable marrow mashed and medicinal herbs infusions are developed: lindens, mints, hawthorn and dogrose fruits. Possibilities of medicinal herbs infusions use in formation of the set consumer characteristics of functional drinks are shown.
Keywords: functional drinks, medicinal herbs infusions, vegetable marrow mashed, chemical composition of drinks