RU
Использование пробиотической микрофлорыдля получения продуктов на основе биомодификации сырья мясной промышленности
Номер: 2-3 (326-327), 2012Страницы: 34-36
Раздел: Химия пищевых продуктов и материалов
Автор(ы): Л.В. Антипова, А.В. Гребенщиков, Н.Н. Казаков
Аннотация:
На основе различных характеристик микроорганизмов и по показателю максимального прироста водорастворимой фракции белков в модельных фаршах подобраны штаммы для использования в составе синбиотических консорциумов с целью биомодификации низкосортного и малоценного сырья мясной отрасли. Установлены рациональные соотношения микроорганизмов в составе консорциумов, обеспечивающие максимальную суммарную ферментативную активность штаммов.
Ключевые слова: пробиотические микроорганизмы, низкосортное и малоценное сырье, ферментация мясного сырья, гидролиз белков
EN
Use of probiotic microflora for receiving productson biomodification basis of the meat industry raw materials
Number: 2-3 (326-327), 2012Pages: 34-36
Section: Chemistry of Food Products & Materials
Authors(s): L.V. Antipova, A.V. Grebenschikov, N.N. Kazakov
Annotation:
On the basis of various characteristics of microorganisms and for an indicator of the maximum gain of water-soluble fraction of proteins in modeling forcemeats are picked up strains for use in structure synbiotic consortia for the purpose of biomodification of low-grade and invaluable raw materials of meat branch. Rational parities of microorganisms as a part of the consortia, providing maximum total enzymatic activity strains are established.
Keywords: probiotic microorganisms, low-grade and invaluable raw materials, fermentation of meat raw materials, hydrolysis of proteins