RU
Плодовая оболочка черного ореха (Juglans nigra L.) – перспективное сырье для получения пектиновых веществ
Номер: 1 (325), 2012Страницы: 15-16
Раздел: Сырье
Автор(ы): З.И. Дробицкая, Е.В. Щербакова
Аннотация:
Рассмотрены особенности анатомического строения плодов ореха черного и химического состава плодовой оболочки как сырья для получения пектиновых веществ. Определены аналитические характеристики пектиновых веществ, обоснован способ их получения из плодовых оболочек ореха черного.
Ключевые слова: плоды ореха черного, плодовая оболочка, пектиновые вещества
EN
Seedcoat of black walnut (Juglans nigra L.) as raw material for processing of pectin substances
Number: 1 (325), 2012Pages: 15-16
Section: Food Raw Materials & Ingredients
Authors(s): Z.I. Drobitskaya, E.V. Scherbakova
Annotation:
A complex of experimental researches carried out on the basis of which defined: the mechanical composition of the fruits of black walnut; analyzed the chemical composition of raw materials, set of qualitative and quantitative characteristics of pectin substances extracted from seedcoat; justified the processing of pectin substances.
Keywords: fruits of black walnut, seedcoat, pectin substances