RU
Биометрическая и биохимическая характеристики столовой свеклы как сырья для производства продуктов функционального назначения

Номер: 1 (325), 2012
Страницы: 12-14
Раздел: Сырье
Автор(ы): К.С. Кургузова, Г.М. Зайко, Е.А. Мищенко

Аннотация:
Исследованы изменения биометрических показателей различных частей столовой свеклы в процессе роста для определения оптимальных условий сбора с целью использования ботвы столовой свеклы в технологии специализированных продуктов питания. Определено содержание белков, углеводов и энергетическая ценность различных частей свеклы.

Ключевые слова: столовая свекла, ботва, корнеплод, биометрические показатели, содержание белков

EN
Biometric and biochemical characteristics of table beet as raw materials for manufacture of the functional purpose products

Number: 1 (325), 2012
Pages: 12-14
Section: Food Raw Materials & Ingredients
Authors(s): K.S. Kurguzova, G.M. Zaiko, E.A. Mischenko

Annotation:
Changes of biometric indicators of various parts of a table beet in the course of growth for definition of optimum conditions of gathering for the purpose of table beet tops use in technology of specialised foodstuff are investigated. The protein content, carbohydrates and power value of beet various parts is defined.

Keywords: table beet, beet tops, root crop, biometric indicators, protein content