RU
Технологические показатели солода из новых сортов ячменя, селекционированного в приморском крае
Номер: 1 (325), 2012Страницы: 68-70
Раздел: Технология
Автор(ы): М.Ф. Ростовская, И.Г. Мухина, И.В. Стукалова, М.Д. Боярова
Аннотация:
Исследованы пивоваренные свойства 4 новых сортов ячменя Приморской селекции урожая 2008, 2009, 2010 гг. Из зерна урожая 2009 г. получен солод и исследовано его качество. Установлено, что на характеристики зерна значительно влияют погодные условия во время вегетации, а на характеристики солода – время хранения зерна после уборки урожая.
Ключевые слова: ячмень, солод, содержание белка, качество солода
EN
Technological parameters of malt from new variety of barley breeding in Primorsky area
Number: 1 (325), 2012Pages: 68-70
Section: Technology
Authors(s): M.F. Rostovskaya, I.G. Mukhina, I.V. Stukalova, M.D. Boyarova
Annotation:
The technological properties of four new varieties of barley crop breeding 2008, 2009, 2010 from Primorsky location were investigated. Malt from grain harvest in 2009 was obtained and its quality was studied. It is established that the characteristics of grain greatly affect the weather during the growing season, and on the characteristics of malt affect the storage of grain after harvest.
Keywords: barley, malt, protein content, malt quality