RU
Влияние режима тепловой обработки на показатели качества полуфабрикатов из кальмаров

Номер: 1 (325), 2012
Страницы: 43-44
Раздел: Технология
Автор(ы): Н.С. Родионова, Е.С. Попов, Т.И. Бахтина

Аннотация:
Исследованы показатели качества, аминокислотный состав, показатели биологической ценности полуфабрикатов из кальмаров, подвергнутых традиционной тепловой обработке и в пароконвектомате после упаковки в полимерные пакеты. Установлено, что обработка в пароконвектомате положительно влияет на показатели биологической ценности полуфабрикатов и позволяет сократить технологические потери готовой продукции.

Ключевые слова: тепловая обработка, гидробионты, пароконвектомат, биологическая ценность продукта

EN
Conditions influence of heat treatment on the quality of semifinished products from the squid

Number: 1 (325), 2012
Pages: 43-44
Section: Technology
Authors(s): N.S. Rodionova, E.S. Popov, T.I. Bakhtina

Annotation:
Studies have established quality indicators, the spectral composition of amino acids, indicators of biological value of semifinished products from squids, subjected to traditional thermal processing and in combi-Master after packing in polymeric packages. It is established that processing in combi-Master improves performance of biological value of semifinished products and allows to reduce technological losses of finished products.

Keywords: heat treatment, hydrobionts, combi-Master, biological value of product