RU
Влияние химического состава, вида обработки сорта овощей на их антиоксидантную активность
Номер: 1 (325), 2012Страницы: 5-7
Раздел: Научный обзор
Автор(ы): В.П. Бординова, Н.В. Макарова
Аннотация:
Рассмотрены результаты исследований, в том числе зарубежных, зависимости антиоксидантной активности некоторых видов овощей от их химического состава, сорта, вида тепловой обработки. Представлены примеры практического использования овощей в качестве противоокислительного средства в жиросодержащих пищевых продуктах.
Ключевые слова: овощи, химический состав, фенольные вещества, антиоксидантная активность, тепловая обработка
EN
Influence of chemical composition, kind of processing and grade of vegetables on them antioxidant activity
Number: 1 (325), 2012Pages: 5-7
Section: Scientific Review
Authors(s): V.P. Bordinova, N.V. Makarova
Annotation:
Results of researches, including foreign, dependences of antioxidant activity of some kinds of vegetables from their chemical composition, a grade, a kind of thermal processing are considered. Examples of practical use of vegetables in quality antioxidant means in fat-containing foodstuff are presented.
Keywords: vegetables, chemical compound, phenolic substances, antioxidant activity, thermal processing