RU
МАТЕМАТИЧЕСКОЕ МОДЕЛИРОВАНИЕ БИОСИНТЕЗА КЕФИРАНА ПРИ ПРОИЗВОДСТВЕ КИСЛОМОЛОЧНЫХ НАПИТКОВ
Номер: 4 (322), 2011Страницы: 101-102
Раздел: Методы исследования, качество и безопасность пищевой продукции
Автор(ы): Р.Р. ЕНИКЕЕВ
Аннотация:
Описана модель брожения кефиранпродуцирующего штамма L. kefiranofaciens с учетом условий производства кисломолочных продуктов. Теоретически определен максимальный выход полисахарида в заданных условиях.
Ключевые слова: кинетические характеристики биосинтеза, молочнокислые бактерии, полисахариды, L. kefiranofaciens
EN
MATHEMATICAL MODELING OF KEFIRAN BIOSYNTHESIS IN FERMENTED MILK PRODUCTS PRODUCTION
Number: 4 (322), 2011Pages: 101-102
Section: Methods of Investigation, Quality & Safety of Food Products
Authors(s): R.R. ENIKEEV
Annotation:
The kefiran producing strain L. kefiranofaciens fermentation model is described subject to production of cultured milk products. Maximal yield of the polysaccharide in proposed conditions is theoretically determined.
Keywords: kinetic performance of biosynthesis, lactic acid bacteria, polysaccharides, L. kefiranofaciens