RU
ТЕХНОЛОГИЯ ПОЛУЧЕНИЯ И ПРИМЕНЕНИЯ ПРОДУКТОВ ПЕРЕРАБОТКИ ГРИБОВ ВЕШЕНКА В ПРОИЗВОДСТВЕ ХЛЕБОБУЛОЧНЫХ ИЗДЕЛИЙ ПОВЫШЕННОЙ ПИЩЕВОЙ И БИОЛОГИЧЕСКОЙ ЦЕННОСТИ

Номер: 4 (322), 2011
Страницы: 76-77
Раздел: Технология
Автор(ы): О.А. КРАВЧЕНКО, Ю.Ф. РОСЛЯКОВ

Аннотация:
На основе исследования химического состава и биологической ценности грибов вешенка разработана технология применения муки, полученной из высушенных грибов, с целью повышения пищевой ценности хлебобулочных изделий. Полученные изделия могут быть рекомендованы для профилактического и диетического питания.

Ключевые слова: вешенка обыкновенная, мука из грибов вешенка, качество клейковины муки, подъемная сила дрожжей

EN
TECHNOLOGY OF RECEPTION AND APPLICATION OF PROCESSING PRODUCTS OF MUSHROOMS VESHENKA IN MANUFACTURE OF BAKERY PRODUCTS OF THE HIGHER FOOD AND BIOLOGICAL VALUE

Number: 4 (322), 2011
Pages: 76-77
Section: Technology
Authors(s): O.A. KRAVCHENKO, YU.F. ROSLYAKOV

Annotation:
On the basis of research of a chemical compound and biological value of mushrooms veshenka the technology of application of the flour received from dried up mushrooms, for the purpose of increase of food value of bakery products is developed. The received products can be recommended for a preventive and dietary food.

Keywords: veshenka ordinary, a flour from mushrooms veshenka, quality of a flour gluten, carrying power of yeast