RU
ПОЛУЧЕНИЕ БИОАКТИВНЫХ ПЕПТИДОВ МОЛОКА С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ ИЗОЛИРОВАННОГО ФЕРМЕНТНОГО ПРЕПАРАТА
Номер: 4 (322), 2011Страницы: 8-9
Раздел: Химия пищевых продуктов и материалов
Автор(ы): И.М. ДАНИЛОВ, Л.А. ЗАБОДАЛОВА, Н.Н. СКВОРЦОВА
Аннотация:
Исследовано влияние параметров ферментации: продолжительности и температуры термостатирования, фермент-субстратного соотношения, значения активной кислотности реакционной смеси – на накопление низкомолекулярных пептидов в молоке. В биологическом эксперименте показана их иммуномодуляторная активность.
Ключевые слова: панкреатин, ферментативный гидролиз, биоактивные пептиды
EN
OBTAINING OF BIOACTIVE PEPTIDES FROM MILK USING AN ISOLATED ENZYME PREPARATION
Number: 4 (322), 2011Pages: 8-9
Section: Chemistry of Food Products & Materials
Authors(s): I.M. DANILOV, L.A. ZABODALOVA, N.N. SKVORTSOVA
Annotation:
The influence of fermentation parameters such as duration and temperature of incubation, the enzyme-substrate ratio, the active acidity value of the of the reaction mixture on the accumulation of low-molecular weight peptides in milk by the pancreatin digestion. In the biological experiment shows their immune modulating activity.
Keywords: pancreatin, enzymatic hydrolysis, bioactive peptides