RU
СОЛОДОВЫЙ ЭКСТРАКТ – УЛУЧШИТЕЛЬ ВКУСА И ЗАМЕНИТЕЛЬ ХИМИЧЕСКИХ РАЗРЫХЛИТЕЛЕЙ

Номер: 4 (322), 2011
Страницы: 42-43
Раздел: Технология
Автор(ы): В.К. КОЧЕТОВ

Аннотация:
Показана возможность замены одного из наиболее агрессивных химических разрыхлителей – углеаммонийной соли на натуральный продукт – солодовый экстракт, что одновременно позволяет повысить качественные показатели заварных пряников.

Ключевые слова: пряники, солодовый экстракт, химические разрыхлители, качество готовых изделий

EN
MALT EXTRACT – TASTE IMPROVER AND SUBSTITUTE OF CHEMICAL BAKING POWDER

Number: 4 (322), 2011
Pages: 42-43
Section: Technology
Authors(s): V.K. KOCHETOV

Annotation:
Possibility of replacement of one of the most aggressive chemical baking powder – ammonium carbonate is shown on a natural product – a malt extract that simultaneously allows to raise quality indicators spice-cakes scalded.

Keywords: spice-cakes, malt extract, chemical baking powder, quality of finished products