RU
ПРИМЕНЕНИЕ ПОРОШКА ИЗ ВЫЖИМОК УССУРИЙСКОЙ ГРУШИ В ПИЩЕВОЙ ТЕХНОЛОГИИ

Номер: 4 (322), 2011
Страницы: 37-39
Раздел: Технология
Автор(ы): С.Н. ЕВСТАФЬЕВ, Г.С. ГУСАКОВА

Аннотация:
Исследован химический состав порошка из выжимок уссурийской груши. Установлено, что он имеет высокую пищевую и биологическую ценность, содержит ароматические компоненты. Разработана рецептура песочного печенья с оптимальной добавкой порошка из выжимок уссурийской груши, повышающей биологическую ценность продукта.

Ключевые слова: уссурийская груша, эфирные масла, липиды, песочное печенье

EN
APPLICATION OF POWDER FROM POMACE OF USSURI PEAR IN FOOD TECHNOLOGY

Number: 4 (322), 2011
Pages: 37-39
Section: Technology
Authors(s): S.N. EVSTAFYEV, G.S. GUSAKOVA

Annotation:
The chemical composition of the powder from pomace the Ussuri pear is investigated. Established that it has a high nutritive and biological value, contains the aromatic components. Developed a recipe shortbread with optimal additive powder from pomace Ussuri pear, which increases the biological value of the product.

Keywords: Ussuri pear, essential oils, lipids, shortbread