RU
РАЗРАБОТКА ТЕХНОЛОГИИ ВАФЕЛЬНЫХ ЛИСТОВ С ДОБАВЛЕНИЕМ МУКИ ИЗ ЦИКОРИЯ
Номер: 2-3 (320-321), 2011Страницы: 115-115
Раздел: Краткие сообщения
Автор(ы): Т.В. ПЕРШАКОВА, Н.Н. ПЕТРЕНКО, Т.В. ЯКОВЛЕВА
Аннотация:
Рассмотрена возможность получения нового вида вафельных листов, обладающих кофейным вкусом и ароматом при отсутствии в рецептуре кофе. Процесс получения вафельных листов предусматривал замес теста, содержащего смесь пшеничной муки высшего сорта и муки из цикория, соль, соду, желтки, растительное масло, фосфолипиды, воду, его формование в виде листов и выпечку. Смесь пшеничной муки высшего сорта и муки из цикория использовали в соотношении по массе от 5 : 1 до 13 : 1.
Ключевые слова: вафельные листы, мука из цикория, СВЧ-сушка
EN
DEVELOPMENT OF TECHNOLOGY OF WAFER SHEETS WITH ADDITION OF THE FLOUR FROM CHICORY
Number: 2-3 (320-321), 2011Pages: 115-115
Section: Short Reports
Authors(s): Т.V. PERSHAKOVA, N.N. PETRENKO, Т.V. YAKOVLEVA
Annotation:
The opportunity of reception of a new kind of the wafer sheets possessing coffee taste and aroma at absence in a compounding of coffee is considered in this article. The reception process of wafer sheets provides dough making, containing a mix of wheat flour of the premium and a flour from chicory, salt, soda, yolks, vegetable oil, phospholipids, water, its formation in the form of sheets and a batch. The mix of wheat flour of the premium and flour from chicory use in the ratio on weight from 5 : 1 up to 13 : 1.
Keywords: wafer sheets, flour of chicory, microwave drying