RU
КИНЕТИКА ЗАМОРАЖИВАНИЯ ТЕСТОВЫХ ПОЛУФАБРИКАТОВ С НЕЗАМЕРЗАЮЩЕЙ НАЧИНКОЙ

Номер: 2-3 (320-321), 2011
Страницы: 80-81
Раздел: Процессы и аппараты
Автор(ы): В.Е. КУЦАКОВА, С.В. ФРОЛОВ, Д.С. КАЗАКОВ

Аннотация:
Изложены кинетические закономерности процесса замораживания многослойных пищевых продуктов применительно к случаю, когда толщина слоев с разных сторон продукта различна, а один из составляющих продукт слоев вплоть до температуры –18°С лишь охлаждается. Получены аналитические уравнения для расчета времени замораживания подобных объектов.

Ключевые слова: замораживание, многослойные пищевые продукты, охлажденные слои

EN
KINETICS OF FREEZING OF BATTER SEMI-FINISHED PRODUCTS WITH NONCONGEALABLE FILLING

Number: 2-3 (320-321), 2011
Pages: 80-81
Section: Processes & Apparatus
Authors(s): V.E. KUTSAKOVA, S.V. FROLOV, D.S. KAZAKOV

Annotation:
In the abstract the kinetics regularities of the freezing process relating to the case when layers thickness is various from the different sides of the products and One of the layers of a batter semi-finished product does not become frozen even at the temperature of –18°C. The analytic equations for time calculation of the freezing process of such objects are obtained.

Keywords: freezing, multilayered food products, cooled layers