RU
РАЗРАБОТКА РЕЦЕПТУР РЫБОРАСТИТЕЛЬНЫХ ПРОДУКТОВ ДЛЯ ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ ЯГОД ОБЛЕПИХИ
Номер: 2-3 (320-321), 2011Страницы: 43-44
Раздел: Технология
Автор(ы): О.Н. ЗЮЗИНА
Аннотация:
На основе формализованных нутриентно-технологических требований с учетом химического состава мясного и растительного сырья с применением метода линейного программирования разработаны рецептуры рыборастительных продуктов для питания детей в возрасте от 3 до 7 лет. В качестве растительного компонента использовали пюре из ягод облепихи. Приведены данные химического состава разработанных рыборастительных фаршевых изделий – котлет, фрикаделек, биточков, голубцов.
Ключевые слова: продукты для детского питания, рыборастительные изделия, ягоды облепихи, рыбный фарш, моделирование рецептуры продукта
EN
WORKING OUT OF THE FORMULATIONS FISH AND VEGETABLE PRODUCTS FOR BABY FOOD WITH USE OF SEA-BUCKTHORN BERRIES
Number: 2-3 (320-321), 2011Pages: 43-44
Section: Technology
Authors(s): O.N. ZYUZINA
Annotation:
On the basis of the formalized nutrients-technology requirements taking into account a chemical compound of meat and vegetative raw materials with application of a method of linear programming fish and vegetable products formulations are developed for a food of children at the age from 3 till 7 years. As a vegetative component used mashed potatoes from sea-buckthorn berries. The data of a chemical compound developed fish and vegetable stuffing products – cutlets, quenelles, round-rissoles, stuffed cabbages are cited.
Keywords: products for children food, fish and vegetable products, sea-buckthorn berries, fish force-meat, modeling of the product formulation