RU
АНАЛИЗ И РАЗРАБОТКА РЕЦЕПТУР МЯСОПРОДУКТОВ ДЛЯ ЛИЦ С ГИПЕРСТЕНИЧЕСКИМ ТИПОМ ТЕЛОСЛОЖЕНИЯ
Номер: 2-3 (320-321), 2011Страницы: 37-39
Раздел: Технология
Автор(ы): О.Ю. БУНИНА, В.В. САДОВОЙ
Аннотация:
Проведен анализ и разработка рецептур мясопродуктов с биологически активными добавками для лиц с гиперстеническим типом телосложения, оптимизированных по аминокислотному, витаминному и минеральному составу. Изготовлены опытные образцы вареных колбасных изделий, исследованы их качественные характеристики и биологическая ценность. Установлена лечебная и профилактическая направленность разработанных продуктов.
Ключевые слова: оптимизация рецептуры продукта, аминокислотный состав, функциональные пищевые продукты, сбалансированное питание, биологически активные добавки
EN
ANALYSIS AND WORKING OUT OF MEAT PRODUCTS RECIPE FOR PERSONS WITH HYPERSTHENIC TYPE OF THE CONSTITUTION
Number: 2-3 (320-321), 2011Pages: 37-39
Section: Technology
Authors(s): O.YU. BUNINA, V.V. SADOVOY
Annotation:
The analysis and working out of meat products recipe with biologically active additives for persons with hypersthenic type of the constitution, optimized on amino-acid, to vitamin and mineral structure is carried out. Pre-production models of boiled sausage products are made, their qualitative characteristics and biological value are investigated. The medical and preventive orientation of the developed products is established.
Keywords: optimization of a products recipe, amino-acid structure, the functional foodstuff, the balanced food, biologically active additives