RU
ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭКСТРАКТОВ РОЗМАРИНА КАК АНТИОКСИДАНТОВ В ТЕХНОЛОГИИ МЯСНЫХ ЗАМОРОЖЕННЫХ ПОЛУФАБРИКАТОВ

Номер: 2-3 (320-321), 2011
Страницы: 35-36
Раздел: Технология
Автор(ы): Я.И. ШАРЫГИНА, Л.С. БАЙДАЛИНОВА

Аннотация:
Изучено применение экстрактов розмарина в технологии мясных замороженных полуфабрикатов. Вносимые экстракты эффективно тормозят окисление липидов, обеспечивают сохранение качества и увеличение сроков годности готовой продукции.

Ключевые слова: мясные полуфабрикаты, натуральные антиокислители, экстракт розмарина

EN
USE OF ROSEMARY EXTRACTS AS ANTIOXIDANTS IN TECHNOLOGY OF MEAT FROZEN SEMI-FINISHED PRODUCTS

Number: 2-3 (320-321), 2011
Pages: 35-36
Section: Technology
Authors(s): YА. I. SHARYGINA, L.S. BAYDALINOVA

Annotation:
Application of rosemary extracts in technology meat frozen semi-finished products is studied. Brought extracts efficiently inhibited lipids oxidation, provided quality conservation and shelf-life increasing of finished products.

Keywords: meat semi-finished products, natural antioxidant, rosemary extract