RU
ПРОИЗВОДСТВО МЯСНЫХ ПОЛУФАБРИКАТОВ С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ МЕТОДОВ БИОТЕХНОЛОГИИ

Номер: 1 (319), 2011
Страницы: 24-25
Раздел: Технология
Автор(ы): Л.В. АНТИПОВА, Н.М. ИЛЬИНА, Ю.Ф. ГАЛИНА, В.Е. ИЛЬИН

Аннотация:
Изучена возможность использования гидролизатов коллагена при производстве мясных полуфабрикатов. На основе определенных структурно-реологических характеристик и гистологического исследования отмечен положительный эффект инъецирования мясного сырья гидролизатом коллагена при производстве полуфабрикатов.

Ключевые слова: коллаген, инъецирование мясного сырья, аналоги пищевых волокон, мясные полуфабрикаты

EN
MANUFACTURING MEAT HALF-PREPARED PRODUCTS WITH USE OF BIOTECHNOLOGICAL METHODS

Number: 1 (319), 2011
Pages: 24-25
Section: Technology
Authors(s): L.V. ANTIPOVA, N.M. ILYINA, YU.F. GALINA, V.E. ILYIN

Annotation:
The possibility of using hydrolized collagen for meat half-prepared products manufacturing has been studied. On the basis of structure-reologic and histological study it has been noticed the positive effect of raw meat injection by collagen hydrolysate at half-prepared products manufacture.

Keywords: collagen, raw meat injection, food fibers analogues, half-prepared meat products