RU
ДИНАМИКА ИЗМЕНЕНИЯ ОКСИКОРИЧНЫХ КИСЛОТ МОРКОВИ ПРИ ХРАНЕНИИ
Номер: 5-6 (317-318), 2010Страницы: 13-14
Раздел: Сырье
Автор(ы): Р.Н. ОБЛОМИЙ, Э.А. ИСАГУЛЯН
Аннотация:
Морковь сортов Нантская, Лосиноостровская и Геранда хранили при температуре 4°С в течение 6 мес. С увеличением сроков хранения содержание оксикоричных кислот увеличивалось, что привело к появлению у моркови горького вкуса.
Ключевые слова: морковь, хранение корнеплодов, оксикоричные кислоты, хлорогеновая кислота
EN
DYNAMICS OF CHANGING OF OXYCINNAMIC ACIDS IN CARROTS DURING PRESERVATION
Number: 5-6 (317-318), 2010Pages: 13-14
Section: Food Raw Materials & Ingredients
Authors(s): R.N. OBLOMY, E.A. ISAGULYAN
Annotation:
Carrots were kept under the temperature of 4°C during 6 months. We investigated content of oxycinnamic acid in the carrots of such sorts as Nantskaya, Losinoostrovskaya and Geranda before and after preservation. When the period of preservation was increased the content of oxycinnamic acids was also increased and the result of it was getting bitter taste.
Keywords: carrot, preservation of root-crops, oxycinnamic acids, chlorogenic acid