RU
ВЛИЯНИЕ МОДИФИЦИРОВАННОЙ БЕЛКОВОЙ ДОБАВКИ ИЗ СЕМЯН ДЫНИ НА КАЧЕСТВО МУЧНЫХ КОНДИТЕРСКИХ ИЗДЕЛИЙ
Номер: 5-6 (317-318), 2010Страницы: 55-56
Раздел: Технология
Автор(ы): С.Е. ХАРЬКОВ, А.С. ШУЛЬГА, В.В. ГОНЧАР, Ю.Ф. РОСЛЯКОВ, А.Н. ПИПЕНКО
Аннотация:
Описана методика получения модифицированного белкового продукта – муки из пророщенных семян дыни – для ее использования в технологии заварных пряничных изделий повышенной биологической ценности. Исследовано влияние полученной белковой добавки на функционально-технологические свойства теста и физико-химические и органолептические характеристики готовых пряничных изделий. Разработан комплект технической документации на заварные пряники «Нальчинские».
Ключевые слова: заварные пряничные изделия, семена дыни, модифицированный белковый продукт, проращивание семян
EN
EFFECT OF ADDITIVES RETROFIT PROTEIN SUPPLEMENT FROM THE SEEDS OF MELONS IN QUALITY PASTRY CRAFT
Number: 5-6 (317-318), 2010Pages: 55-56
Section: Technology
Authors(s): S.E. KHARKOV, A.S. SHULGA, V.V. GONCHAR, YU.F. ROSLYAKOV, A.N. PIPENKO
Annotation:
The technique of reception of the modified protein product – flour from germinating melon seeds – for its use in technology scalded gingerbread products of the raised biological value is described. Influence of the received protein additive on functional-technological properties of the test and physical and chemical and organoleptic characteristics of ready gingerbread products is investigated. The technical documentation set on scalded spice-cakes «Nalchinsky» is developed.
Keywords: scalded gingerbread products, the melon seeds, the modified protein product, germinating seeds