RU
ПЕРСПЕКТИВНЫЕ НАПРАВЛЕНИЯ В ТЕХНОЛОГИИ ПЕРЕРАБОТКИ ТОПИНАМБУРА
Номер: 5-6 (317-318), 2010Страницы: 39-40
Раздел: Технология
Автор(ы): А.В. ЧЕРНЕНКО, М.К. АЛТУНЬЯН, Н.А. КУБЫШКИНА
Аннотация:
Разработан способ предварительной тепловой обработки растительного сырья топинамбура СВЧ излучением. Полученное пюре из топинамбура имеет лучшие физико-химические и органолептические показатели, чем образцы, полученные из традиционно обработанного сырья – в воде, на пару.
Ключевые слова: топинамбур, СВЧ-нагрев, бланширование
EN
FUTURE DIRECTIONS FOR THE HEAT TREATMENT JERUSALEM ARTICHOKE
Number: 5-6 (317-318), 2010Pages: 39-40
Section: Technology
Authors(s): A.V. CHERNENKO, M.K. ALTUNYAN, N.A. KUBYSHKINA
Annotation:
The way of preliminary thermal processing of vegetative raw materials Jerusalem artichoke by the microwave radiation oven is developed. The received mashed potatoes from Jerusalem artichoke have the best physical and chemical and organoleptic indicators, than the samples received from traditionally processed raw materials – in water, on pair.
Keywords: Jerusalem artichoke, microwave heating, blanching