RU
ВЛИЯНИЕ СВЕТА СИНЕГО СПЕКТРА НА СТЕПЕНЬ СВЕЖЕСТИ ВАРЕНЫХ КОЛБАС ПРИ ХРАНЕНИИ

Номер: 5-6 (317-318), 2010
Страницы: 31-32
Раздел: Технология
Автор(ы): Н.В. ТИХОНОВА

Аннотация:
Установлено, что на устойчивость вареных колбас при хранении оказывает влияние видимый свет синего спектра. Экспозиция вареных колбас светодиодным устройством с излучателем синего света (430–460 нм) с интенсивностью светового потока 35 мкВт/см2 и мощностью 15 Дж/с ослабляет окислительные процессы в продукте, положительно влияет на органолептические и микробиологические показатели.

Ключевые слова: вареные колбасы, кислотное и перекисное числа жира, рН, органолептические и микробиологические показатели, синий свет, сроки хранения

EN
INFLUENCE OF DARK BLUE SPECTRUM LIGHT ON DEGREE OF FRESHNESS OF BOILED SAUSAGES AT STORAGE

Number: 5-6 (317-318), 2010
Pages: 31-32
Section: Technology
Authors(s): N.V. TIKHONOVА

Annotation:
Stability of storage of boiled sausages is influenced by visible light of a dark blue spectrum is established. The exposition of boiled sausages the light-emitting diode device with radiator of dark blue light (430–460 nm) with intensity of a light stream of 35 mсW/cm2 and capacity 15 J/s weakens oxidising processes in a product, positively influences on microbiological indicators.

Keywords: boiled sausages, acid numbers, рН, microbiological indicators, dark blue light, periods of storage